AF får Riksrevisionens ögon på sig

GRANSKNINGSOBJEKT. Arbetsförmedlingens förändringsarbete är en av punkterna i den granskningsplan som Riksrevisionen beslutade om på måndagen.

Enligt granskningsplanen ska Riksrevisionen det kommande året ”nära följa” Arbetsförmedlingens förändringsarbete. Riksrevisionen ska påbörja en systematisk granskning av förmedlingsverksamhet, arbetsmarknadsutbildningar, praktikplatser, lönesubventioner samt olika åtgärder för ungdomar, utrikes födda och långtidsarbetslösa.

En annan punkt i granskningsplanen är nyanländas väg in på arbetsmarknaden. Riksrevisionen ska granska bland annat granska valideringen av nyanländas kompetenser och det så kallade snabbspåret.

Riksrevisionen har även inlett en granskning av de statliga arbetsmiljöinsatsernas effektivitet. Allt fler arbetsrelaterade sjukdomar anmäls, och Riksrevisionen ska ta reda på om statens insatser på området är utformade så att det finns förutsättningar för att åstadkomma en god arbetsmiljö, och om insatserna genomförs på ett effektivt sätt. Granskningen beräknas vara klar i april nästa år.

Login