Arbetsförmedlingen kan konkurrensutsättas

Den tidigare utlovade utredningen om Arbetsförmedlingen ska undersöka hur myndighetens arbete kan konkurrensutsättas, meddelar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S).

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) har svängt flera gånger om utredningen om Arbetsförmedlingen. Utredningen som tillsattes av alliansregeringen avbröts i april förra året, men Johansson meddelade sedan att den skulle återupptas i höstas. Men direktiven till utredningen har låtit vänta på sig.

Förutom att veta när direktiven ska presenteras vill moderaten Christian Holm Barenfeld att Ylva Johansson svara på om utredningen även ska undersöka möjligheterna att konkurrensutsätta vissa delar av Arbetsförmedlingens uppdrag. Något som riksdagen i ett tillkännagivande krävde.

Ylva Johansson meddelar nu att utredningen kommer att tillsättas före sommaren 2016, vilket Altinget tidigare rapporterat om. I ett skriftligt svar till Christian Holm Barenfeld svarar hon även att: ”Privata aktörers roll i arbetsmarknadspolitiken är en naturlig del av vad utredningen bör analysera.”

Login