Attacker från höger och vänster – S utmanas i arbetsmarknadspolitiken

Sveriges arbetslöshet är en av de högsta i EU. Om den inte går ned kommer det att vara en av de ömmare punkterna i valrörelsen för Socialdemokraterna. Moderaterna har inte hymlat med att partiet har siktet inställt på S-väljare i valrörelsen.

Med nio månader kvar till valet stiger temperaturen i den politiska debatten. På onsdagen hölls den första partiledardebatten i riksdagen för året. När Magdalena Andersson inledde betade hon av flera viktiga områden som pandemin, det osäkra omvärldsläget, skjutningarna, klimatförändringarna och vinster i välfärden.

Men Socialdemokraternas paradgren, arbetsmarknadspolitiken, fick inte mycket plats. Förutom att arbetskraftsinvandringen ska stramas åt nämndes området endast indirekt i slutet av anförandet.

– Det starka samhället ska finnas där och ställa upp för människor precis på samma sätt som så många människor är beredda att ställa upp för vårt land och ta sin del av ansvaret. Det är en fråga om respekt för alla som jobbar, har jobbat , som vill jobba och som kommer att jobba. Regeringens besked är tydligt. Det är er tur nu, säger Magdalena Andersson.

Login