Hägglund: Ettårig karenstid är rimligt

ARBETSLIV. Ett år är en rimlig karenstid för en politiker att vänta innan de tar steget över till näringslivet. Annars finns risken att skattebetalarna får stå för försörjningen under en längre tid. Det menar den förre detta politikern Göran Hägglund.

– Vi har i Sverige nästan inga regler alls för vad man kan eller får. Och ändå så blir det så att när man lämnar så pekas det finger hit och dit för att man har brutit mot regler som inte finns, säger Göran Hägglund, före detta kristdemokratiska partiledaren och socialministern, i en intervju med Altinget.

Mindre än ett år efter att Göran Hägglund slutade som socialminister tog han plats i privata vård- och omsorgsföretaget Aleris styrelse. Ett år efter att han slutade som riksdagsledamot började han även arbeta som konsult åt PR-byrån Narva. Något han fick mycket kritik för.

– Jag hade varit borta från den exekutiva rollen, alltså som minister, i nästan ett år när jag tackade ja till uppdraget för Aleris. Det tyckte jag var en rimlig karenstid, säger han.

Login