Han blir ny förhandlingschef på Arbetsgivarverket

Andreas Nyström blir ny förhandlingschef på Arbetsgivarverket. Han kommer att ansvara för de fackliga förhandlingarna för nästan 300 000 personer som arbetar på svenska myndigheter och verksamheter i den statliga sektorn.

När den nuvarande förhandlingschefen Anna Falck går i pension i juni kommer hon att efterträdas av Anderas Nyström. Han är civilingenjör, teknologie doktor och docent i medicin och han har arbetat med flera utvecklingsprojekt inom avtalsområdet. Närmast kommer han från en tjänst som förhandlingschef för offentlig sektor hos Sveriges ingenjörer. Han är även vice ordförande i förhandlingsorganisationen Saco-S.

– Att vara förhandlingschef på Arbetsgivarverket ser jag som den mest intressanta rollen att få arbeta med inom partssystemet. Jag ser fram emot att få vara en del av den framtida utvecklingen av den statliga arbetsgivarpolitiken när både arbetsmarknaden och samhället står inför betydande utmaningar och förändringar, säger han i ett pressmeddelande.

Arbetsgivarverket är arbetsgivarorganisation för statliga arbetsgivare. Nästan 300 000 personer på cirka 250 myndigheter, affärsverk och verksamheter i statlig sektor omfattas av de kollektivavtal som Arbetsgivarverket tecknar med de fackliga parterna.

Login