Hon föreslås leda Sveriges lärare

Anna Olskog, grundskollärare från Umeå, föreslås bli Sveriges lärares nästa ordförande. ”Det blir ett nytt ansikte, en ny energi och en nystart för förbundet”, säger Johanna Jaara Åstrand till Altinget. 

På måndagen presenterade Sveriges lärares valberedning sitt förslag på förbundets nya ordförande. Det var en enig valberedning som ställde sig bakom Olskog, som tidigare varit ordförande för Lärarförbundet Umeå.

– Viktigast i vårt uppdrag som valberedning har varit att se till helheten och spegla förbundets sammansättning i våra förslag. En mängd parametrar har därmed vägts in, såsom representativitet avseende olika yrkesgrupper, huvudmän och demografiska aspekter. Vi har även strävat efter att hålla en balans från tidigare förbundstillhörighet, samtidigt som både erfarenhet och förnyelse behövs, säger valberedningens ordförande Kerstin Lindberg i ett pressmeddelande. 

På kongressen den 21–24 maj ska en ny styrelse utses. Fackförbundets nuvarande ordföranden, Åsa Fahlén och Johanna Jaara Åstrand, står båda till förfogande för omval. 

Login