Löfven tror på matchning och växastöd

ARBETSMARKNAD. Växastöd för nyanställningar, tydligare jobbmatchningsuppdrag för Arbetsförmedlingen och ytterligare satsningar på yrkesutbildningar för vuxna – så vill regeringen nå det uppsatta målet att ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020.

Regeringen håller kvar vid målet att nå Europas lägsta arbetslöshet 2020. Samma år som regeringen lovar att ha Europas lägsta arbetslöshet visar prognosen att de svenska siffrorna kommer att ligga på 6,2 procent. Flera EU-länders arbetslöshet ligger redan idag på 4-5 procent, enligt statistik från Eurostat.  Ett moderniserat Sverige och en fungerande inre europeisk marknad är avgörande för att nå de målen, konstaterade Löfven under riksdagens öppnande under tisdagen.

– För första gången på sju år är arbetslösheten under sju procent. Målet att nå EU:s lägsta arbetslöshet fortsätter och insatserna görs tillsammans med näringslivet och civilsamhället, sade Stefan Löfven.

Löfven fortsatte med att trycka på Arbetsförmedlingens roll i att bättre kunna matcha människor till jobb. Ytterligare insatser för att uppnå 90-dagarsgarantin kommer att genomföras och snabbspår till ett 20-tal yrken har tagits fram för att bättre möta arbetsmarknadens behov.

Login