Lönesatsning på officerare och soldater

KORTNYTT. Ett nytt avtal mellan Officersförbundet och Försvarsmakten ska garantera en successiv höjning av lägstalöner för officerare samt höjd lägstalön till gruppbefäl, soldater och sjömän.

Löneavtalet sträcker sig över tre år och gäller retroaktivt från och med 1 oktober 2017. Lägstalönen för officerare höjs till och med 2019 successivt till 25 000 kronor, och för gruppbefäl, soldater och sjömän höjs lägstalönen till 19 000 kronor. 

Officersförbundet menar att satsningarna är ett steg mot en rimligare lönenivå för militär personal, men att ytterligare investeringar är nödvändiga.

- Att satsningarna på militär personal inte blir större än vad vi lyckats uppnå i detta avtal borde skicka tydliga signaler om att Försvarsmaktens anslag är otillräckligt. En översyn av hela lönestrukturen inom försvaret är otroligt viktig. Våra beslutsfattare måste inse att en god försvarsförmåga börjar och slutar med oss, den militära personalen, säger Lars Fresker, Officersförbundets ordförande, i ett pressmeddelande.

Login