Ola Pettersson leder jobbet med att stävja arbetslivskriminaliteten

Regeringen har utsett LO:s tidigare chefsekonom att leda den nyinrättade Delegationen mot arbetslivskriminalitet. Uppdraget är att öka kunskapen, analysera och stödja aktörer som jobbar för att stoppa arbetslivskriminalitet.

Det pågår redan ett arbete mellan myndigheter för att stoppa arbetslivskriminalitet. Men för att ytterligare öka takten i arbetet inrättar regeringen nu en delegation som ska ”utgöra ytterligare en ambitionshöjning i arbetet med att bekämpa fusk och brottslighet i arbetslivet och därmed öka tryggheten i samhället”, enligt arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Ordförande för delegationen blir den tidigare LO-ekonomen Ola Pettersson som tillsammans med 4-5 heltidstjänster på ett kansli ska jobba med frågorna. Dessutom är det ett välmeriterat gäng som ingår som ledamöter i delegationen.{{factbox:2767:R}}

– Jag ser ett behov av att snabbt samla hela delegationen så att jag får till mig de uppfattningar som finns kring direktivet och hur det ska förverkligas. Sen ska vi träffas regelbundet och de ska hållas informerade och kommer vara delaktiga i det här arbetet. Alla de kan ju mer om den här problematiken än vad jag kan så de har ju relevant sakkunskap, säger Pettersson till Altinget.

Login