Poddredaktör på Bulletin får vd-post

Bulletins intåg på den mediala arenan har präglats av kontroverser, redaktionella konflikter och flera avhopp. Nu blir den tidigare Ålandspolitikern Jannik Svensson den tredje vd:n i raden, sedan starten 2020. 

Jannik Svensson, född 1994, har främst varit verksam som journalist och poddare på Åland. Han har även varit ordförande för Ålands liberala ungdomsgrupp och varit politisk sekreterare för partiet Obunden samling.  I juni 2021 anställdes Svensson som poddredaktör på Bulletin där han driver poddarna “Samtal” och “Generation XY”. 

– Jannik Svensson har imponerat otroligt mycket på mig de senaste månaderna. Han kom in som poddare, men är en enmansarmé som tagit initiativ och kraftigt ökat våra digitala intäkter och dragit in prenumeranter, säger Tino Sanandaji, styrelseordförande för Bulletin, i ett pressmeddelande.

Svensson ersätter den förre vd:n Robert Löfgren som framöver ska arbeta med marknadsföring istället, skriver Dagens media. Chefredaktör på Bulletin är Andrew Rosenthal som tidigare arbetat för New York Times. Sedan i mars 2021 är ledarskribenten Per Gudmundson ansvarig utgivare.

Login