Regeringen avsätter miljoner för jobbstimulans

ARBETSLIV. För att skapa fler jobb för personer långt ifrån arbetsmarknaden lägger regeringen 60 miljoner kronor under en treårsperiod för att få fler arbetsintegrerande sociala företag.

Tillsammans med Arbetsförmedlingen ska Tillväxtverket utarbeta ett program som sträcker sig över en rad sektorer för att fler arbetsintegrerande sociala företag ska startar och växa. Med arbetsintegrerande sociala företag menas företag som driver näringsverksamhet och har som mål att integrera människor som har stora svårigheter att komma ut i arbetsliv och samhället.

"De arbetsintegrerande sociala företagen gör i dag en stor insats när det gäller att skapa arbetstillfällen för personer som har varit arbetslösa länge. Regeringen bedömer att det är viktigt att skapa bättre förutsättningar för att dessa företag ska bli fler och kunna växa", skriver arbetsmarknadsdepartementet i ett pressmeddelande.

Regeringens förhoppning är att det ska leda till fler jobb för de som annars riskerar långvarig arbetslöshet. Totalt avsätter regeringen 60 miljoner kronor under en treårsperiod. Under 2016 kommer 10 miljoner kronor att avsättas till Tillväxtverket för att genomföra uppdraget. Under de två följande åren rör det sig om 25 miljoner kronor.

Login