Så har landstingen jobbat med sjukskrivningsfrågan

SJUKSKRIVNINGAR. 1,13 av möjliga 1,14 miljarder delas ut till landstingen för det arbete som genomförts i överenskommelsen om sjukskrivning och rehabilitering under 2016.  Samtliga landsting tar del av satsningen.

Landstingen har arbetat med fem utpekade områden för att förbättra sjukskrivning och rehabilitering under 2016. Bland annat ska jämställdhetsarbetet förbättras genom att förhindra könsstereotypa bedömningar vid sjukskrivning och fler läkare har utbildats i försäkringsmedicin där bland annat jämställdhet och våld i nära relationer ingår. 

– Landstingen har arbetat på bra inom alla områden för att förbättra arbetet med sjukskrivning och rehabilitering, som är viktiga frågor för både den enskilde och alla aktörer som är inblandade i processen. Det är roligt att se att alla har klarat att uppfylla i stort sett samtliga villkor i överenskommelsen, kommenterar Helén Lundkvist Nymansson, chef för sektionen för hälsa och jämställdhet på Sveriges Kommuner och Landsting, i ett pressmeddelande.

Majoriteten av landstingen och regionerna har idag en koordinator på varje vårdcentral som arbetar med sjukskrivning och rehabilitering, vilket är en effekt av det arbete som gjorts under förra året. 

Login