Tidigare Luleå-politiker lämnar Business Sweden

Niklas Nordström (S), som avgick som kommunstyrelsens ordförande i Luleå kommun tidigare i höst, lämnar sin post i Business Sweden. 

Det var i oktober som Luleås kommundirektör, Mikael Lekfalk, fick sparken efter att ha tecknat ett avtal med ett konsultföretag utan att meddela politikerna i kommunstyrelsen. Avtalet kostade kommunen totalt 570 000 kronor, exklusive moms. 

Läs också: Luleås kommundirektör får sparken

Bara några dagar senare kom beskedet att Niklas Nordström (S) valde att lämna sin post som ordförande för kommunstyrelsen. Mycket kritik hade riktats mot honom från oppositionen i kommunen, och han avgick på grund av akut stress. 

Läs också: Ordföranden för Luleås kommunstyrelse avgår

Han lämnade då alla sina politiska uppdrag. Nu lämnar han också posten som ordförande i Business Sweden. 

– Det som har hänt är att han har bett om att få lämna uppdraget, säger Business Swedens presschef Elisabeth Somp till Dagens opinion.

Business Swedens ordförande utses av regeringen och utrikesdepartementet. Formellt kommer avgången bli ett ärende vid ett kommande regeringssammanträde. 

Forrige artikel Sara Mohammad tilldelas årets Eva Moberg-pris Næste artikel Ny partistyrelse för Liberalerna
Anna Kinberg Batra tvingas lämna – flyttas till Regeringskansliet

Anna Kinberg Batra tvingas lämna – flyttas till Regeringskansliet

Regeringen har inte längre förtroende för Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Efter hård kritik tvingas den tidigare moderatledaren nu lämna posten. I stället flyttas hon till Regeringskansliet där hon fortsatt kan tjäna miljonbelopp fram till 2029.