Bäckström Johansson (SD) klar som partisekreterare – men lämnar inte energipolitiken helt

Sedan i oktober har Mattias Bäckström Johansson varit SD:s tillförordnade partisekreterare. Nu har han valts till posten av partistyrelsen. Vem som ska ta över energipolitiken efter Bäckström Johansson är inte klart och ännu släpper han inte frågorna helt och hållet.

Det är Sverigedemokraternas partistyrelse som nu fattat beslut om att välja Mattias Bäckström Johansson (SD), riksdagsledamot sedan 2014, till partisekreterare efter Richard Jomshof (SD). {{quote:10736:R}}

– Utöver den pågående processen med att internutbilda och förbereda partiets tjänstemän i riksdagen inför ett eventuellt framtida intåg för partiet i regeringskansliet är min ambition att ytterligare växla upp arbetet med kompetensutveckling hos partiets distrikts- och lokalföreningar ute i landet. Vi har väldigt många duktiga lokalpolitiker runtom i Sverige, och vår målsättning är att ta vara på den enorma potential som finns, säger Mattias Bäckström Johansson i ett pressmeddelande.

Richard Jomshof utsågs efter valet till ordförande för justitieutskottet. Han var partisekreterare i sju år och tog över efter Björn Söder (SD) som var partisekreterare mellan 2005 och 2015.

Login