Brandberg om kritiken efter olyckorna: ”Vi har tagit flera initiativ”

Vänsterpartiet och Socialdemokraterna riktar skarp kritik mot regeringen efter de flertalet dödsolyckor på arbetsplatser som skett de senaste månaderna. ”Det låter som att regeringen inte har vidtagit några åtgärder alls och det är ju inte sant”, säger Paulina Brandberg (L).

Oppositionspartierna menar att den nuvarande regeringen är alltför passiv i arbetet med att skapa säkrare arbetsplatser och att hindra dödsolyckor.

Under den särskilda riksdagsdebatt som Vänsterpartiet kallat till med anledning av de många arbetsrelaterade dödsolyckor som skedde under förra året fick ansvarig minister Paulina Brandberg kritik både från Vänsterpartiet och Socialdemokraterna.

– Tyvärr kan jag konstatera att regeringen hittills har uppvisat en uppenbar passivitet i arbetsmarknadspolitiken generellt. Så också när det kommer till frågor som rör arbetsmiljö, schyssta villkor och brottslighet i arbetslivet. Och precis så här brukar det se ut när högerpartierna har makten, säger Teresa Carvalho (S), vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet i samband med debatten.

Login