Här steg andrahandshyrorna mest i augusti

Västerås är staden där andrahandshyrorna steg allra mest mellan juli och augusti i år. Inflyttning av studenter och personal som rekryteras till Northvolt ser Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås, som några av förklaringarna. 

Redan i juli konstaterade Blocket bostad att månadshyran för andrahandslägenheter i snitt ökat med 4,7 procent på ett år till följd av ökad inflation. Sedan dess har hyrorna stigit ytterligare på flera håll i landet. Allra mest får man betala i Stockholm, där ligger medianpriset för en andrahandslägenhet på 14 000 kronor.

Men högsta ökningen mellan juli och augusti i år skedde i Västerås där andrahandspriserna steg med 20 procent. Staffan Jansson (S) är kommunstyrelsens ordförande i Västerås. 

– Vi har ökat bostadsproduktionen väldigt kraftigt. Men Västerås växer mycket och vi vet att bostadsområdet är en trång sektor. Vi vet att det är många av de som inte kan ta sig in bostadsmarknaden den vanliga vägen och att det drabbas väldigt hårt, säger han till Altinget. 

Login