Hon ska hitta finansiering för bostadsbyggande i norr

Staten vill att bostadsbyggandet i norra Sverige ökar och anser att Norrlandsfonden är den mest lämpade administratören av statliga bidrag. Nu har fonden utsett Susanne Olofsson till projektledare för de första pilotprojekten i byggandet.

Susanne Olofsson är vd på Gullringsbo egendomar sedan 2022. Dessförinnan har hon bland annat haft ansvarsposter inom Sjätte AP-fonden. Nu ska hon arbeta med finansieringen av pilotbyggprojekten i norra Sverige.

Enligt fonden ska pilotprojekten ”visa på en möjlighet i en lånebaserad finansieringsmodell som kan avlasta risken och öka likviditeten för byggherren under de första kritiska åren innan en fastighet står helt klar och är fullt uthyrd”. Där hoppas de att Susanne Olofssons erfarenheter av finansiering och från bygg- och fastighetsbranschen ska komma väl till pass.

– Vi vill hitta lämpliga projekt så snart det går och håller på att ta fram en checklista för vad vi söker. För att hitta lämpliga projekt vill vi gärna ha kontakt med banker, kommuner, fastighetsägare, byggherrar med flera, säger Susanne Olofsson i ett pressmeddelande.

Login