Arbetsgivarorganisationer gör gemensam sak – ”Storleken har betydelse”

För att bli en tydligare röst på arbetsmarknaden har sju oberoende arbetsgivarorganisationer tecknat ett samarbetsavtal. Oas är namnet på den nya skapelsen som ska öka organisationernas möjlighet till påverkan.

Några av organisationerna har tidigare haft olika typen av samarbeten. Men nu kommer fler med i uppgörelsen och det blir mer formaliserat. De sju arbetsgivarorganisationer som ingår i Oberoende arbetsgivarorganisationers samverkan (Oas) är:

Oas-samarbetet är fortfarande i sin linda. Så exakt vilka frågor som kan bli aktuellt att samverka kring återstår att se. Men Johan Mann, vd på Fastigo, ser redan nu vissa områden där det kommer att underlätta för organisationerna att jobba gemensamt.

{{image:22202:L}}– Det som ständigt är aktuellt är om det dyker upp aktuella arbetsmarknadsfrågor. Då kan vi behöva samverka i påverkansarbetet kring det. Vi förväntar oss kanske att bli tillfrågade på ett tydligare sätt vad gäller förslag till nya arbetsrättsliga regelverk, säger han till Altinget.

Login