De får representera Sveriges unga i FN

Landsrådet för Sveriges ungdomsorganisationer, LSU, har i uppdrag att utse ungdomsrepresentanter internationella beslutssammanhang. Nu har två representanter utsetts, en till FN:s klimatkonferens COP29 och en till Svenska Unescorådet.

LSU har utsett Siri Ankarfors till Sveriges ungdomsrepresentant i klimat- och miljöfrågor i FN, vilket innebär att hon kommer att delta i klimatkonferensen COP29 som äger rum i Azerbajdzjan 2024. Uppdraget innefattar även deltagande i möten inför konferensen.

– Jag vill arbeta för att stärka unga röster genom att visa unga att det finns ett utrymme för dem att tycka, tänka och göra sina röster hörda om man bara engagerar sig. Jag kommer arbeta för att unga ska inse att deras åsikter har ett värde och se till att beslutsfattare nås av det, säger Siri Ankarfors i ett pressmeddelande.

Regeringen har även utsett en ungdomsrepresentant i Svenska Unescorådet: Brendan R. Joseph, som har nominerats av Röda Korsets ungdomsförbund, där han även har varit ordförande. Han förordnande gäller 2024–2026.

Login