Hon ska leda Stims nya musikfrämjande avdelning

Svenska låtskrivares organisation Stim anställer Sofie Marin som chef på den nyinrättade avdelningen för musikfrämjande verksamhet.

Sofie Marin har suttit i ledande positioner på kulturinstitutioner som Dramaten, Kungliga Operan, Folkoperan och Malmö musikteater. Hon är också grundare till From Sweden Productions i London som är ett bolag som stöttar och marknadsför svensk musik internationellt.

– Det känns mycket hedrande att få förtroendet att stärka, synliggöra och utveckla den musikfrämjande verksamheten. Jag är glad och ödmjuk inför denna viktiga uppgift som kombinerar det bästa av två världar; att bygga vidare på det unika kulturarv som Stim utgör och skapa bästa möjliga förutsättningar för kommande generationers låtskrivare och kompositörer, säger Sofie Marin, i ett pressmeddelande.

I sitt nya chefsuppdrag kommer hon bland annat vara ansvarig för att ta fram en strategi för den musikfrämjande verksamheten och samordna de initiativ som bedrivs inom Stim Forward Fund och Stimsfären. Hon blir också medlem i Stims ledningsgrupp.

Login