Kulturutskottet får ny kanslichef

Carin Khakee blir ny kanslichef för kulturutskottet den 1 september. Nuvarande chefen Ann Aurén går i pension efter 14 år på posten.

”Riksdagsstyrelsen fattade häromdagen beslut om att förordna mig som kanslichef vid kulturutskottet från och med den 1 september. Full av tacksamhet lämnar jag Regeringskansliet efter många fina år, en rad olika arbetsuppgifter och inte minst fantastiska kollegor. Jag känner mig glad och ödmjuk inför att återvända till kulturfrågorna och riksdagen!”, skriver Carin Khakee på Linkedin.

Hon är i dag gruppchef för idrott, civilsamhälle och ungdom vid Enheten för hälsa och civilsamhälle på socialdepartementet. Under tre år var hon gruppchef för pandemifrågor vid samma enhet. I sammanlagt 20 år har hon haft flera olika befattningar på kulturdepartementet, bland annat ämnesråd.

Carin Khakee efterträder trotjänaren Ann Aurén, som går i pension. Innan Aurén fick jobbet som kanslichef var hon tolv år på kulturdepartementet som biträdande enhetschef, ämnesråd, kansliråd och departementssekreterare.

Login