Kuylenstierna om klivet över till Formas: Spot on

Johan Kuylenstierna blir ny generaldirektör för Formas. Det innebär att Klimatpolitiska rådet inom kort står utan ordförande. Vilka övriga styrelseuppdrag han kommer att behålla eller lämna är inte avgjort.

För Johan Kuylenstierna, som arbetat med ett antal olika uppdrag både nationellt och internationellt de senaste trettio åren, är det flera saker som lockar med uppdraget som generaldirektör för Formas.

– Det här som brukar kallas science policy – med kopplingen mellan kunskap, vetenskap och beslutsprocesserna i relation till de här stora omställningsfrågorna, klimat, vatten och biodiversitet – har alltid varit en kärna för mig och något som jag tycker är väldigt intressant. Formas är i mitten av allt det här, med mandatet för de areella näringarna, säger han och fortsätter:

– Det är också ett stort ansvar då verksamheten är skattefinansierad. Resultaten ska därför kunna användas på ett långsiktigt bra sätt och bidra till att bygga upp samhällets kunskap och kompetens och till Sverige som kunskapsnation.

Login