Maria Gardfjell vill leda miljöorganisation

Tidigare riksdagsledamoten och ordförande i miljö- och jordbruksutskottet Maria Gardfjell kandiderar till att bli ordförande för Naturskyddsföreningen. Därmed utmanar hon bland andra Annika Strandhälls (S) tidigare statssekreterare.

Naturskyddsföreningens ordförande Johanna Sandahl kliver av sin post vid föreningens riksstämma i början av sommaren. Tidigare har bland andra Supermiljöbloggens Beatrice Rindevall, Tove Ahlström från Global utmaning och förra miljöminister Annika Strandhälls (S) statssekreterare Anders Grönvall accepterat sina nomineringar.

Nu står det klart att även Maria Gardfjell ställer upp och kandiderar till att bli ny ordförande för miljöorganisationen. Gardfjell har en bakgrund som riksdagsledamot för Miljöpartiet och var under senaste mandatperioden ordförande för riksdagens miljö- och jordbruksutskottet. Hon har tidigare även varit kommunalråd i Uppsala.

”Jag har breda kunskaper om natur, klimat och miljö - men är särskilt engagerad i frågor om skogsbruk, jordbruk, strandskyddet, trafikfrågor, plast, PFAS, älvarna, biologisk mångfald och klimatet. Det hoppas jag kan vara av nytta för Naturskyddsföreningens arbete framåt.” skriver Gardfjell i sin presentation på Naturskyddsföreningens webbplats.

Login