Ny ledare för Social Economy Europe

Organisationen samlar ungefär 2,8 miljoner företag och organisationer inom social ekonomi. Nu har de valt en ny direktor.

Organisationen Social Economy Europe (SEE) grundades år 2000 och samlar ungefär 2,8 miljoner organisationer och medlemsföretag som arbetar inom social ekonomi på nationell eller europeisk nivå. SEE bedriver lobbyverksamhet i Europaparlamentet och är en del av parlamentets intergrupp om social ekonomi.

Nu har SEE:s styrelse utsett Sarah de Heusch till ny direktor. Hon är belgisk och kanadensisk medborgare och har växt upp i Italien. De senaste 14 åren har hon arbetat för den belgiska organisationen Smart, en icke-vinstdrivande organisation som stöttar konstnärer i sju olika EU-länder. Under sina år i organisationen har hon kommit att ägna allt mer mer tid åt lobbyarbete.

– Som direktor för SEE ser jag fram emot att hålla social ekonomi högt på EU:s agenda, få nätverket att växa och göra det till en nyckelspelare i den gröna digitala omställningen, säger Sarah de Heusch i ett pressmeddelande.

Login