Hyresgästföreningen har valt ny styrelse

Marie Linder har valts om som förbundsordförande i samband med Hyresgästföreningens förbundsstämma. Samtidigt valdes fyra nya ledamöter in i styrelsen. 

Gunnar Bergman, Kenneth Gustavsson, Elin Loberg och Barbro Svensson har valts in som nya ledamöter i Hyresgästföreningens förbundsstyrelse i samband med föreningens stämma. Förbundsordförande Marie Linder valdes om som ordförande på ytterligare fyra år. 

– Nu känner jag mer än någonsin hur viktigt det är att vi hyresgäster är organiserade. Sveriges politiker har alldeles för länge blundat för bostadsbristen och har inte tagit hyresgästernas behov på allvar, säger Marie Linder, enligt ett pressmeddelande. 

Under stämman antogs även två stämmouttalanden, bland annat med krav på återinförande av investeringsstödet och ett statligt bygglån för att hålla igång byggandet. Samt en uppmaning till fastighetsägare att följa praxis och inte förhandla flera hyreshöjningar per år – en protest mot att fastighetsägare i Malmö begärt en andra hyresförhandling i år. 

Login