Så har regeringen börjat fördela pengarna till fritidskortet

Regeringen har börjat fördela sammanlagt 264 miljoner av de 731 miljoner kronor som hade avsatts för fritidskortet i årets budget. Riksidrottsförbundets ordförande Anna Iwarsson ser att beskedet skapar ”bättre förutsättningar för fritidskortet att på sikt bli lyckosamt som reform”.

Oppositionen har vid flera tillfällen varnat för att de pengar som avsattes för fritidskortet 2024 riskerar att brinna inne, i och med att reformen försenades och beräknas vara igång först 2025.

Nu får Riksidrottsförbundet sammanlagt 200 miljoner kronor. Hälften av pengarna ska användas för att förbättra tillgången till idrottsanläggningar och idrottsmiljöer. Hälften ska gå till att förbereda fritidskortets lansering.

− Den ambition som regeringen har med fritidskortet, att få fler barn och unga i rörelse och ge fler tillgång till en meningsfull fritid, är god. Under processens gång har vi betonat behovet av kompletterande insatser och att nyttja avsatta medel på ett klokt sätt, jag är glad att det nu hörsammas. Vi spiller ingen tid utan kommer omgående att titta på hur medlen på bästa sätt kan omsättas till verksamhet, säger Anna Iwarsson i ett pressmeddelande.

Login