Stadsmissionens skolstiftelse rekryterar ny vd

Tomas Abrahamsson jobbar i dag som verksamhetsutvecklingschef vid Stadsmissionens skolstiftelse. Nu har han utsetts till stiftelsens nya vd. 

Tomas Abrahamsson är civilekonom i grunden och har bland annat jobbat som grundskolechef på Academedia och som vice vd för utbildningsbolaget Hermods. Sedan september 2019 har han jobbat som verksamhetsutvecklingschef på Stadsmissionens skolstiftelse. Nu går han alltså vidare och blir stiftelsens nya vd. 

– Jag är glad och hedrad över att få förtroende att leda Stadsmissionens Skolstiftelse och vill arbeta vidare med att genom utbildning skapa förutsättningar för varje studerande att aktivt engagera sig i samhällsfrågor och kunna påverka såväl sin egen som vår gemensamma framtid. Vi har visat att det går att bedriva friskolor utan vinstsyfte och jag tror att vi i framtiden kommer att på ett tydligare sätt kunna leda utvecklingen av den ideella friskolesektorn, säger Tomas Abrahamsson i ett pressmeddelande.

Stadsmissionens skolstiftelse är en idéburen organisation som driver gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Tomas Abrahamsson tillträder sin nya tjänst 1 januari 2022.

Login