Stora förändringar på Forum – vill bli starkare röst för demokratin

Ny styrelse, ny verksamhetsplan och ny generalsekreterare senare i år. Forum – idéburna organisationer med social inriktning, står mitt i en förändringsprocess. ”Forum har under ett par år utforskat sin roll och sitt uppdrag och det senaste halvåret har intensiteten i det sökandet växlat upp. Det känns bra att vi nu har en tydlig riktning framåt”, säger Hannah Kroksson, ny styrelseordförande.

Det var vid ett extra representantskap strax före jul, som beslutet om en ändrad verksamhetsinriktning för de två kommande åren fattades. Representantskapet beslutade också om en ny modell för medlemsavgifter. Målet är att skapa större utrymme för det samhällspolitiska arbetet och att utforska nya arbetssätt tillsammans med medlemsorganisationerna. 

Ny styrelseordförande är Hannah Kroksson. Hon nominerades av Hela Människan där hon är vice ordförande. Under Nystaarbetet ledde hon tillsammans med Forum det team som arbetade med frågan om ett vidgat demokratiskt utrymme.

En av punkterna i verksamhetsinriktningen handlar om att Forum ska bedriva ett påverkansarbete med fokus på demokratiskt utrymme och idéburen organiserings röstbärande roll. {{factbox:4017:R}}

Login