Tre Stiftelser får klartecken av Ivo

Efter en lång rättsprocess är det klart. Tre Stiftelser får fortsätta driva äldreboenden i Göteborgs stad.

Den juridiska striden med Inspektionen för vård och omsorg började 2019. Verksamheten vid äldreboendena är kommunalt styrd, och därför var det ingen som reagerade på ändringen av socialtjänstlagen 2017 som innebar att det krävdes ett särskilt tillstånd för privata utförare.

När ansökan skickades in 2019 ansåg Ivo att det var för sent och svarade med att dra in Tre Stiftelsers tidigare tillstånd att bedriva äldreomsorg. Ärendet gick hela vägen upp till Högsta Förvaltningsdomstolen, som ansåg att förseningen inte var ett tillräckligt skäl att dra in tillståndet. Ärendet skickades tillbaka till Ivo, som nu säger ja och samtidigt konstaterar att stiftelsen uppfyller kraven gällande god kvalitet, säkerhet och lämplighet för att bedriva äldrevård.

– Det är skönt att vi nu äntligen kan lägga de juridiska tvisterna bakom oss för att tillsammans med Göteborgs stad satsa helhjärtat på att ge våra äldre den bästa möjliga omsorgen även i framtiden, säger Sandra Hultén Johansson, direktör på Tre Stiftelser i ett pressmeddelande. 

Login