Ulvskog: Seger för S

ARBETSKRAFT. EU-parlamentets sysselsättningsutskott är överens om revideringar av utstationeringsdirektivet. Möjligheten att skydda den nordiska modellen är godare nu än någonsin kommenterar Marita Ulvskog (S).

Marita Ulvskog (S), vice ordförande i utskottet för sysselsättning och sociala, frågor ser de nya skrivningarna som en seger för den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet.

– Det här är första gången efter Lavaldomen som vi har en chans att verkligen ta tillbaka och fullt ut skydda den svenska kollektivavtalsmodellen, säger Ulvskog till Altinget.

Som Altinget tidigare rapporterat om har flera medlemsländers parlament varit kritiska till det ursprungliga förslaget från kommissionen, däribland Sverige. Även fackförbunden har flaggat för att förslaget kan hota den svenska lönesättningsmodellen och liknande modeller som finns i andra medlemsländer. I vintras kom en omarbetad version av förslaget som både statsministern och arbetsmarknadsminister Johansson såg som ett gott tecken.

Login