Kuba och Ryssland får nya ambassadörer

Tomas Wiklund blir ny ambassadör i Havanna och Malena Mård övertar posten som ambassadör i Moskva.

Tomas Wiklund har av regeringen utsetts till ambassadör i Havanna.

För närvarande innehar Wiklund posten som kansliråd och gruppchef på UD:s enhet för FN-politik. Tidigare har han arbetat vid representationen i New York och ambassaden i Addis Abeba. Wiklund har en masterexamen i juridik och statsvetenskap från Stockholms universitet.

Nuvarande ambassadör är Jonas Lovén, som haft posten sedan 2016. Wiklund tillträder sin nya befattning den 1 september 2019.

Läs också: Nya ambassadörer i Brasilien och Peru 

Malena Mård har av regeringen utsetts till ambassadör i Moskva.

För närvarande tjänstgör Mård som inspektör i UD. Innan dess har hon varit chef för UD:s enhet för Östeuropa och Centralasien och även arbetat vid representationen i Bryssel och generalkonsulatet i Sankt Petersburg. 

Nuvarande ambassadör i Ryssland är Peter Ericson, som haft posten sedan 2015. Han har tidigare varit chef för UD:s dåvarande enhet för säkerhetspolitik och har även tjänstgjort bland annat vid representationen i New York och ambassaden i Washington.

Regeringen har utsett Ericson till generalkonsul i Istanbul, med start 1 september 2019, vilket är samma datum som Malena Mård övertar befattningen som ambassadör i Moskva.

Läs också: Nya ambassadörer utsedda

Tillbaka till namnnytt »

Läs altinget.se gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang