SD-byte i EU-nämnden

Julia Kronlid lämnar uppdraget som suppleant i EU-nämnden. Hon ersätts av Linda Lindberg.

Julia Kronlid
Julia Kronlid (44) Riksdagens andre vice talman, riksdagsledamot (SD), andre vice partiordförande, talesperson för socialförsäkringsfrågor
Linda Lindberg
Linda Lindberg (49) Riksdagsledamot (SD), gruppledare, ordförande SD-kvinnor, ledamot i partistyrelsen

Julia Kronlid är riksdagsledamot sedan 2010. Sedan valet i höstas är hon ledamot i socialförsäkringsutskottet. Utöver det är hon också ledamot i både utrikesnämnden och krigsdelegationen samt ersättare i riksdagsstyrelsen och suppleant utrikesutskottet. Fram till den 10 juni var hon också suppleant i EU-nämnden, men det uppdraget lämnar hon nu över till Linda Lindberg.

Lindberg kom in i riksdagen i höstas. Hon är inte ordinarie ledamot i något utskott. Däremot är hon sedan tidigare suppleant i civilutskottet, socialförsäkringsutskottet, socialutskottet, arbetsmarknadsutskottet och utbildningsutskottet.

Många suppleanter

Det råder ingen brist på sverigedemokratiska suppleanter i EU-nämnden. Partiet har tre ordinarie ledamöter, men partiet har hela 22 suppleanter.

Det är flest av alla partier. Närmast kommer Moderaterna med 18 suppleanter. Kristdemokraterna har minst antal personer i utskottet, en ordinarie ledamot och tre suppleanter.

 

Tillbaka till namnnytt »

Läs altinget.se gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang