70 Mälardalspolitiker har enats om transportprioriteringar

70 förtroendevalda från kommuner och regioner har kommit samman i Mälardalsrådets infrastruktursamarbete och tagit fram tre rapporter om transporter i regionen. Nu har de presenterat sina ställningstaganden.

Mälardalsrådet har arbetat med en uppdaterad analys av transporter i Mälardalsregionen. Arbetet har samlat 70 politiker från sju olika län, med alla riksdagspartier representerade. Tre arbetsgrupper har arbetat för att sammanställa underlag och komma till ställningstaganden på tre områden: storregional kollektivtrafik, internationell tillgänglighet och konkurrenskraft och godstransporter.

Anton Fendert (MP) från Region Stockholm har lett gruppen som arbetat med storregional kollektivtrafik, Jan Owe-Larsson (M) från Region Östergötland har lett gruppen som har arbetat med godstransporter och Andreas Svahn (S) från Region Örebro har lett arbetet med internationell tillgänglighet och konkurrenskraft.

– Ställningstagandena blir viktiga underlag för vårt fortsatta arbete för regionens transporter, säger Jens Sjöström (S), investeringsregionråd Region Stockholm och ordförande Mälardalsrådet, i ett pressmeddelande och fortsätter:

Login