Busch pressas av (S) om anslutningen till Kriegers flak

Vattenfalls planerade vindkraftspark på svenska Kriegers flak utanför Skånes kust har en total effekt på 640 megawatt. Socialdemokraternas Fredrik Olovsson vill ha svar från energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) när regeringen kommer fatta nödvändiga beslut för att projektet ska bli verklighet. 

De 40-50 vindkraftverk som Vattenfall planerar att bygga på den svenska delen av Kriegers flak skulle motsvara 20 procent av Skånes elförbrukning. Det skriver Fredrik Olovsson, ledamot i näringsutskottet, i en interpellation till energi- och näringsminister Ebba Busch (KD).

”I och med den nuvarande regeringens uttalade motvilja mot vindkraft väcker det en oro att projektet försenas.” skriver Olovsson och vill ha svar på när regeringen förväntas att besluta om ansökan om nedläggning av kablar för landanslutning till vindkraftsparken Kriegers flak?

Även det statliga energibolagen undrar när nödvändiga beslut för projektet kommer att fattas. I två olika brev som Vattenfall skickat till näringsdepartementet under september månad, enligt Dagens Industri, pressar bolaget på för nödvändigheten att besluten kommer på plats, bland annat för att undersöka havsbottnen för att senare kunna lägga ner kablar.

Login