Eneroth: Regeringskriserna har försenat gd-rekrytering

Trots att regeringen har haft nästan ett år på sig att ta fram en ny generaldirektör att efterträda Lena Erixon när hon lämnar Trafikverket vid årsskiftet, så är rekryteringen inte klar. Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) säger att det finns flera bra kandidater, men ger inget besked om när det kommer vara klart.

Under torsdagen beslutade regeringen att tillfälligt uppgradera den nuvarande överdirektören på Trafikverket, Bo Netz, till att ta över generaldirektörsstolen. Han kliver på uppdraget från årsskiftet, och behåller det fram tills dess att regeringen hunnit utse en permanent efterträdare. 

Infrastrukturministern menar att problem till följd av de flera regeringsombildningarna under året har bromsat upp arbetet med att hitta en ny generaldirektör, trots att regeringen haft närmre ett år på sig i arbetet. 

– Det finns och vi har haft en bra process kring tillsättandet, men i det här fallet handlar det om att vi haft en regeringsombildning och inte kunnat fatta beslut i närtid och då är detta en lösning som kommer att fungera väl, med en tf, säger Tomas Eneroth till Altinget. 

Login