Här är förslagen på infraområdet som blir klara under våren

Postutdelningens framtid och en uppdatering av energismartare byggnationsregler. En enklare implementering av vattenkrav vid byggnation och en omstöpt roll för regeringen i miljöprövningar. Det är några av de frågor där utredare ska lämna sina förslag till regeringen under våren.

Utöver den omfattande omstruktureringen av arbetet med den nationella infrastrukturplanen som inletts, bland annat genom pauserna, stoppandet och avsmalnandet av arbetet med de nya stambanorna, så ska även ett stort antal andra ärenden som berör samhällsinfrastrukturinvesteringarna upp på agendan under våren.

Det blir allt dyrare att finansiera postutdelningen via portot när antalet försändelser av brev minskar. Kommer istället paketförsändelserna att stå för en större del av notan? Det är ett av flera förslag som ses över i postfinansieringsutredningen, som leds av S-politikern Britt Bohlin som också är ordförande i SJ.

Trafikanalys ska senast den sista januari lägga ut texten för hur myndigheten avser att assistera och granska Trafikverket i arbetet med att kapa de stora kostnadsökningarna som ofta förekommer för olika infrastrukturprojekt. Därefter ska myndigheten löpande återrapportera till regeringen.

Login