Hitta rätt i Transportforumsdjungeln

Konferensen som bland annat beskrivits som ”en vitamininjektion i transporthjärnan” går av stapeln under två dagar i Linköping. Här kommer ett axplock från det digra programmet.

Som vanligt väntar ett gediget program när transportintresserade samlas i Linköping för Transportforum 2024. Programmet, som inte sällan innehåller mer än 15 parallella sessioner, ger möjlighet till fördjupning i ett stort fält av intresseområden.

Nedan presenteras ett axplock av alla de intressanta sessionerna.

Onsdag 15:30. Efter den omfattande debatten om följderna av införandet av det nya tågplaneringssystemet MPK i Sverige, har konsekvenserna av brister i järnvägskapaciteten klättrat på agendan. Fem projekt som sett över hur planeringen kan förbättras presenteras här. 
Sök på "Strategisk planering av järnvägskapacitet"

Onsdag 11:30
finns det en av flera intressanta krockar i programmet.

Först ut på den mer övergripande planeringsnivån, ställs frågan hur medborgardialoger kan användas för att minska antalet protester, och få till mer genomtänkta, infrastrukturprojekt. Bland annat presenteras forskning om hur förändrade barriäreffektbedömningar kan öppna för färre konflikter. Sök på "Medborgarinvolvering i planeringsprocessen"

Login