Ingen tid för ”laddångest” – EU-överenskommelse klar

Löpande från 2025 och framåt ska medlemsländerna leva upp till ett antal nya krav när det kommer till att ha alternativ bränsleinfrastruktur på plats. Men i och med att marknaden rör på sig fort, så är det inte självklart att alla målen behövs, menar branschexpert.

BRYSSEL. Efter ett antal förhandlingsrundor kunde lagstiftarna enas tidigt på tisdagsmorgonen om ramarna för alternativa bränsleinfrastrukturförordningen. Därmed står det klart att det är ett gediget paket av bränsleinfrastrukturkrav som medlemsländerna nu ska se till att hamnar, flygplatser, vägförvaltare och laddinfrastrukturägare lever upp till under de kommande åren.

{{quote:11443:L}}– Det är bra, för nu vet kunder att det kommer att byggas ut. Men sedan tror jag nog att marknaden kommer att byggas ut också mycket av detta av sig själv, säger Antti Vainio, public policy manager hos bolaget Chargepoints nordenkontor, till Altinget.

Sist ut att benas ut i förhandlingsrummet blev frågan om vätgaskraven, där EU-parlamentets Ismail Ertug pekas ut som en av de främsta förkämparna för att få skarpa krav på plats.

Login