Köpenhamns S-överborgmästare tar över efter Sonesson (M)

Sophie Hæstorp Andersen (S), nuvarande överborgmästare i Köpenhamns kommun, har utsetts till ordförande för organisationen Greater Copenhagen. 

Hæstorp Andersen är en dansk socialdemokratisk politiker och före detta ledamot i Folketinget som förra året valdes till Köpenhamns överborgmästare. Det nya uppdraget innebär ett övergripande ansvar för att stärka samarbetet mellan Sydsverige och Östdanmark i frågor om arbetsmarknad och infrastruktur. Utvecklingen av Köpenhamns flygplats är ett av de kommande projekten hon får på sitt bord.

– Som kommuner och regioner ska vi öka efterfrågan på gröna lösningar. Och vi ska göra det enkelt att stärka infrastrukturen över Öresund. Detta är avgörande om fler svenskar ska åka över bron och söka jobb i huvudstadsområdet och vice versa, säger Sophie Hæstorp Andersen, i ett pressmeddelande

Regionerna Skåne, Halland, Hovedstaden och Sjælland utgör det så kallade Greater Copenhagen-området som stiftades år 2015. Samarbetsorganisationen med samma namn skapar allianser regionerna emellan som arbetar för att främja ekonomisk och hållbar utveckling.

Login