”Otydligt” regeringsbud leder till västsvenskt omtag

Inblandade parter ser risker för att regeringens besked om stambanebygget mellan Göteborg och Borås väcker fler frågor än svar. Regionen satsar nu på att först få till en samlad bild av vägen framåt. Från Trafikverkets perspektiv är tolkningen dock klar: ”Vi har ett besked om att vi måste komma överens regionalt”, säger regiondirektören.

Efter att Tidöpartierna pausat arbetet med nya järnvägsspår mellan Göteborg och Borås förra året, har flera bollar kastats upp i luften i det omtvistade projektet. När regeringen nu ger besked om omstart, lämnar de dock fältet öppet i flera frågor.

Bland de regionala representanterna har den gemensamma bilden inte ännu landat, säger Louise Jeppsson, ordförande i infrastruktur-och kollektivtrafiknämnden (V).

– Först och främst handlar vårt jobb nu om att säkerställa att berörda parter delar en gemensam bild och gör samma tolkning av dels regeringsbeskedet, dels vilka förutsättningar som råder, och det handlingsutrymme som det ger i frågan, säger Louise Jeppsson till Altinget och fortsätter:

Login