Regeringen vill ha reservhamn på norra Gotland

Fyra myndigheter får i uppdrag att förbereda en reservhamn på norra Gotland. ”Gotland behöver en fungerande hamn om något oförutsett händer, och det finns i dagsläget inget tillräckligt bra alternativ om Visby hamn av något skäl inte är tillgänglig”, säger infrastrukturminister Andreas Carlson (KD).

Regeringen instämmer med Trafikverket i att Kappelshamn är den bästa platsen för en reservhamn på Gotland. Kappelshamn ligger på norra delen av ön.

Trafikverket får nu i uppdrag att tillsammans med Sjöfartsverket, Försvarsmakten och Fortifikationsverket gå vidare och förbereda för en reservhamn på platsen.

– Gotland behöver en fungerande hamn om något oförutsett händer, och det finns i dagsläget inget tillräckligt bra alternativ om Visby hamn av något skäl inte är tillgänglig. Regeringen bedömer därför att arbetet med att skapa en reservhamn behöver fortsätta och att Kappelshamn är det bästa alternativet att gå vidare med, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) i ett pressmeddelande.

Login