Sommaravslutningsspecial: Vem är bäst i motståndarlaget?

Under onsdagen sker de – inplanerat – sista omröstningarna innan riksdagen går på sommaruppehåll och valrörelse. Men partiföreträdarna har också fått göra fler ytterligare svåra val. För när de ställs mot väggen, vem hos motståndarna skulle talespersonerna exempelvis kryssa?

Politiken handlar mycket om att välja. Men istället för den sakpolitik som är i fokus till vardags, så finns det också andra kniviga frågor som en kan ställas för. Altinget skickade sex frågor till ett antal partipolitiska företrädare på de olika infrastrukturpolitiska områdena. På sommaravslutningsdagen i riksdagen publiceras här den första delen.

Spana bland annat in vem Birger Lahti anser är den bästa debattören utanför det egna partiet, vilket parti Magnus Jacobsson skulle ställa upp i om han inte fick välja sitt eget, och vilken fråga som är överordnad alla andra under nästkommande mandatperiod om Emma Berginger får bestämma.

{{image:22248:L}}  Ditt parti måste regeringssamarbeta med ett parti på andra sidan blockgränsen och det är du som avgör vilket. Vilket väljer du och varför?

Login