Trafikutskottet utreder laddhinder

Riksdagens trafikutskott har beslutat att rikta sökljuset mot hur laddinfrastrukturen ska kunna byggas ut enklare. En arbetsgrupp från alla partier leder arbetet och siktar på att komma i mål till årsskiftet.

– Vi har bestämt att vi ska göra en huvudstudie som siktar på transportsektorns elektrifiering, med fokus på samhällsbyggnad och planering av laddinfrastruktur. Det är en avgränsning mot lätt och tung vägtrafik, kan man säga. Och den avgränsningen har vi gjort, på grund av att det ändå är vägtrafiken som släpper ut mest utsläpp, säger trafikutskottets uppföljnings- och forskningsgrupps ordförande Gunilla Svantorp (S) till Altinget och fortsätter:

{{image:24958:L}}– Syftet är att ta fram en kunskapsöversikt och ge oss ledamöter en fördjupad förståelse av vilka incitament och hinder som finns för olika aktörer som planerar och sköter utbyggnad.

Redan i dag genomförs det ett stort antal utredningsuppdrag och studier kring transportsektorns omställningsarbete, även inriktat på hur laddinfrastruktur och samhällsplanering ska gå hand i hand.

Login