Voichef sätter M:s Stockholmslistor

M-politikern Tina Ghasemi Liljekvist ansvarar för politisk påverkan på elsparkcykelföretaget Voi samtidigt som hon har stor makt över Moderaternas nomineringslistor i Stockholms stad, avslöjar Svenska Dagbladet. 

I maj bytte den tidigare M-politikern Tina Ghasemi Liljekvist karriärbana och blev ny senior public policy manager på elsparkcykelföretaget Voi, med uppgift att påverka politiken och lagstiftningen, vilket Altinget rapporterade om.

Nu avslöjar SvD Näringsliv att Ghasemi Liljekvist samtidigt som hon har sin nya roll också är vice ordförande i nomineringskommittén som valdes av M i Stockholms stads stämma i våras. SvD beskriver hennes uppdrag som att hon ska "sätta samman ett förslag på personer till valsedlarna", vilket "i förlängningen påverkar vilka som har möjlighet att representera partiet i kommunfullmäktige efter valet".

Samtidigt har styret i Stockholms stad nyligen meddelat att de avser att kraftigt begränsa hur många elsparkcykelföretag som får verka i staden samtidigt, vilket företrädare för Voi och Tier tidigare har efterfrågat. Tina Ghasemi Liljekvist är även ersättare i riksdagen.

Login