110 miljoner till drabbade inom skogsbruket

KORTNYTT. Skogsstyrelsen får i uppdrag att föreslå ändamålsenlig kompensation för de drabbade av sommarens skogsbränder. Totalt har regeringen öronmärkt 110 miljoner kronor.

Ett av Skogsstyrelsens uppdrag blir att kartlägga skadorna och de ekonomiska förlusterna som har uppstått på grund av skogsbränderna. Detta ska ske i samråd med berörda myndigheter och intressenter inom skogsnäringen. Skogsstyrelsen ska också undersöka vilka stödmottagare och geografiska områden som bör vara aktuella för ekonomiskt stöd.

– Skogen är också oerhört viktig för jobben på svensk landsbygd. Det här stödpaketet ska därför kompensera skogsägare, skogsentreprenörer och andra berörda som har drabbats av extra hårt av sommarens bränder säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) om i ett pressmeddelande.

Regeringen har totalt avsatt 110 miljoner kronor för ersättning till de skogsägare som drabbats i sommarens omfattande bränder. Pengarna får ej användas till kostnader som försäkringsbolagen har skyldighet att stå för.

Login