Jägareförbundet har ny ordförande – men generalsekreteraren gick

En turbulent tid i Svenska jägareförbundet kröntes av en lika turbulent årsstämma. Nu har förbundet en ordförande på plats, en kandidat som kastades in i leken i sista stund. Men generalsekreterare Bo Sköld har lämnat.

Turbulensen i Svenska jägareförbundet accelererade ytterligare dagarna före helgens årsstämma. På fredagen meddelar generalsekreterare Bo Sköld att han avgår med med omedelbar verkan. Skälet han uppger är att processen att ta fram en ny styrelse och ordförande gått långt utanför alla rimliga och anständiga ramar, skriver Svensk jakt.

Inför helgens årsstämma såg Henry Sténson ut att kvar som ensam ordförandekandidat att efterträda Torbjörn Larsson. Men en utmanare, Peter Eriksson från Jämtland, slängdes in så sent som på lördagen. De båda kandidaterna hade stöd av lika många länsföreningar vardera, elva var, och omröstningen var jämn. Peter Eriksson fick 26 röster mot 21 och är nu ny förbundsordförande.

I en intervju med Svensk jakt får Peter Eriksson frågan om varför han tror att förbundet har hamnat i den situation som uppstått.

Login