Gröna steg ska peppa skogsnäringen att nå miljömålet

Miljömålet Levande skogar får återkommande kritik för att vara onåbart. Nu har Skogsstyrelsen delat upp arbetet i en rad nya målsättningar – motivationshöjande gröna steg. Men Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden WWF är inte med på den utstakade vandringen.

Miljömålet Levande skogar är föremål för en återkommande debatt. De hårdaste kritikerna av miljömålet anser att det i närmaste beskriver en ouppnåelig utopi. Nu har Skogsstyrelsen gått i land med arbetet med att bryta ner målet i en rad mindre målsättningar.

– Det är en väl beprövad metod att bryta ned stora utmaningar i mindre bitar för att nå framgång. Gröna steg är en sådan metod som vi tror både ska öka motivation och engagemang men också ge en skjuts framåt i det långsiktiga arbetet med att nå miljömålet Levande skogar, säger Camilla Andersson, miljöstrateg på Skogsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

De gröna stegen omfattar en rad olika områden i skogen, exempelvis: Mängden döda träd, kantzoner med träd vid vattendrag, lövrik skog i olika åldersklasser och överfarter vid vattendrag.

Login