Andersson duckar om km-skatt

KORTNYTT. Finansminister Magdalena Andersson (S) bekräftar att regeringen arbetar med ett förslag om en kilometerskatt. Men hon svarar inte på om förslaget ska bli klart under våren.

I februari sade klimatminister Isabella Lövin (MP) till Altinget att kilometerskatten, det vill säga en avståndsbaserad vägslitageskatt, fortfarande är vid liv och att ett förslag kan komma under våren. Uppgiften bekräftades senare statsminister Stefan Löfven (S) som sade att ett förslag kan se dagens ljus före valet.

Men finansminister Magdalena Andersson (S), som har frågan på sitt bord, är mer återhållsam i sina löften. Regeringen arbetar med "förslag om en avläsningsbar och, bl.a. utifrån ett regionalpolitiskt perspektiv, differentierad vägslitageskatt" skriver hon i ett svar på en skriftlig fråga från riksdagsledamot Maria Malmer Stenergard (S).

Däremot går Magdalena Andersson i sitt svar överhuvudtaget inte in på Malmer Stenergards själva fråga, det vill säga om det är regeringens avsikt att presentera ett förslag på en kilometerskatt under mandatperioden.

Login