Biokemiföretag värvar tung C-ledamot – oklart vem som tar över talespersonsroll

Den 1 oktober kliver Emil Källström in som vice vd och strategisk affärsutvecklare hos Sekab. Vem som tar över som ekonomisk-politisk talesperson i Centerpartiet är ännu inte klart.

Det beskedet ges både från Centerpartiets pressavdelning och Rickard Nordin, partiets klimat- och energipolitiska talesperson som nyligen vikarierade för Emil Källström som ekonomisk-politisk talesperson.
– Tills vi har kommit överens om något annat i gruppen så är det han som är talesperson. Han har ju formellt sett inte slutat, säger Rickard Nordin till Altinget.
Så tills något annat besked gäller så sitter du på din roll och han på sin?
– Ja, och alla andra på sin roll.
Vill du ta över?
– Det tar vi när det är aktuellt. Vi ska bygga ett lag tillsammans i Centerpartiet, det är det viktigaste för min del.

Efter elva år i riksdagen lämnar Emil Källström riksdagen i förtid i september och tar går till en ledande post inom biokemiföretaget Sekab.

Bolaget är baserat i Örnsköldsvik och fokuserar på att förädla etanol till biodrivmedel och kemikalier. Bolagets läge har aldrig varit bättre, enligt Emil Källström, då det kan leverera hållbara lösningar på samhällets utmaningar.

– Jag tror stenhårt på Sekabs strategi att ta det här tillfället att satsa och bygga för framtiden. Vi kan med vår verksamhet göra riktig skillnad i klimatomställningen och samtidigt skapa tillväxt i Örnsköldsvik. Att få kliva ombord och bidra med mina erfarenheter känns fantastiskt roligt, säger den avgående riksdagsledamoten i ett pressmeddelande.

Login