Bolidenchef är Årets Fe 2022

Jenny Gotthardsson, områdeschef för Boliden Garpenberg, fick i samband med den internationella kvinnodagen, ta emot en utmärkelse för sitt ledarskap i gruvindustrin.

Årets Fe delas ut av Industriarbetsgivarna, Jernkontoret, Svemin samt nätverken Metallkvinnor och Women in Mining Sweden och går till en kvinna som utmärkt sig inom gruv- och stålindustrierna. ”Fe” är beteckningen för järn i det periodiska systemet.

I samband med prisutdelningen publicerades också en lista över 40 kvinnor över 40 år inom gruv-och stålbranschen som utfört särskilda arbetsinsatser. Jenny Gotthardsson är sedan 2017 områdeschef för Garpenberg Boliden Mineral AB vilket är Sveriges äldsta gruvområde som fortfarande är i drift.

– Jag hoppas att den här listan gör att fler får upp blicken för gruv- och stålbranscherna. Det här är framtidsbranscher och vi – och metaller – behövs för den gröna omställningen. Här finns många spännande yrken och stora utvecklingsmöjligheter så jag hoppas att det bidrar till att fler vill komma och jobba med oss. För mig är det viktigt att jobba med saker man tror på och jag känner verkligen att vi gör ett betydelsefullt arbete för den gröna omställningen, säger Jenny Gotthardsson, i ett pressmeddelande.

Login